Spring til...

Omsorgs-, Social- og Specialtandpleje

Omsorgstandpleje er et tilbud om regelmæssig tandpleje med eftersyn og behandling af tænder og/eller tandproteser for borgere der født før 2004

At du kan få udført forebyggende og behandlende tandpleje, selv om du ikke er i stand til at komme til en almindelig tandlæge. Omsorgs- og socialtandplejen vil kunne udføre næsten al tandbehandling i dit eget hjem.
Den maksimale egenbetaling i omsorgstandplejen er 590 kr. (2024) 

Bevilling af omsorgs- og socialtandplejen

  • Du skal være tilmeldt folkeregistret i kommunen.
  • Du skal have væsentlige nedsatte fysiske og/eller psykiske handicaps.
  • Du skal være bundet til hjemmet og få hjælp til næsten alle funktioner og være ude af stand til at anvende almindelige tandplejetilbud.

    Hvis du har brug for omsorgs- eller socialtandpleje, skal du kontakte en visitator, der hjælper dig med at søge:

    Visitationen:
    Tlf. 58 57 45 00 (telefontid på hverdage fra 8.15 - 9.00)

    Hvis du bor i plejebolig, kan centersygeplejersken hjælpe dig med at søge.

Leverandør af omsorgs- og socialtandpleje

  • Det er firmaet Hjemmetandplejen, der står for behandlingen, hvis der er bevilget omsorgstandpleje/socialtandpleje. 
    Personalet fra Hjemmetandplejen vil derefter kontakte for nærmere aftale.

    Tlf. 70 27 52 85 
    info@hjemmetandplejen.dk
    www.hjemmetandplejen.dk

Specialtandpleje

Specialtandpleje tilbydes til sindslidende, psykisk udviklingshæmmede m.fl. som ikke kan udnytte de almindelige tandplejetilbud i børne- og ungdomstandplejen, praksistandplejen eller i omsorgstandplejen.
Den maksimale egenbetaling er 2.200 kr. (2024) for voksne.

Kontakt til Specialtandplejen, Ringstedgade 61, Indgang 33/33A, 4700 Næstved.
Tlf. nr.: 58 52 49 88

Visitation

  1. Hjemmeboende børn og unge, som er omfattet af servicelovens § 32 om særlige dagtilbud til børn, der pga. betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har et særligt behov for støtte, behandling m.v., der ikke kan dækkes gennem ophold i et af de almindelige dagtilbud kan visiteres til specialtandplejen. Er man omfattet af den kommunale børne- og ungetandpleje er det her man bliver visiteret til Specialtandplejen.
  2. Børn, som ifølge folkeskolelovens § 20 er berettigede til at modtage tilbud om specialundervisning pga. vidtgående fysisk/psykisk udviklingshæmning eller gennemgribende udviklingsforstyrrelser kan visiteres til specialtandplejen.
  3. Personer, som har ophold i kommunale eller regionale boformer efter serviceloven eller regionale almene ældreboliger efter lov om almen boliger m.v., der er etableret af kommunen eller regionen efter aftale med kommunen.
  4. Patienter, der er indlagt på eller tilknyttet psykiatriske hospitalsafdelinger, herunder distriktspsykiatriske ordninger. 
  5. Visitation til specialtandplejen for alle andre som ikke er omfattet af børne- og ungetandplejen sker via omsorgstandplejen efter en faglig bedømmelse af patientens evne og mulighed for at benytte de øvrige tandplejetilbud.